Регистри

Пронајдете ја интелектуалната услуга што ви треба и едноставно кликнете на понудениот избор!

Училница

Проширете ги вашите знаења - изберете професор и закажете термин за час и обука!

Трудови

Потребна ви е помош при изработка на вашите научни трудови? Само внесете ги бараните податоци и веднаш ќе ви биде доделен ментор!

9938

+
Регистри

21529

+
Училница

245

+
Трудови

984

+
Вработување

40462

+
ВКУПНО

„Информацијата не е знаење. Единствениот извор на знаење е искуството.“

Знаењето произлегува од искуството. Можете да умеете да дискутирате на некоја тема, зашто имате познавање за истата, но таа дискусија ќе ви овозможи само филозофски да ја сфатите проблематиката, а за вистински да знаете за што говорите, морате да зборите од искуството. Која е лекцијата која Ајнштајн сакал да ја пренесе? Стекнете искуство! Не трошете го залудно вашето време затскривајќи се зад разни шпекулации. Излезете и направете го тоа што сакате да го направите и ќе се стекнете со бесценето знаење.